رئیس هیئت امنای حسینیه اعظم زنجان گفت: حسینیه با بیش از ۴۴۰ برنامه فرهنگی سالانه، دومین قربانگاه جهان اسلام است
به گزارش خبرنگار روابط عمومی حسینیه اعظم حجت الاسلام محمدهادی بیات شامگاه امروز در نشست خبری که به میزبانی حسینیه اعظم زنجان، برگزار شد اظهار کرد: مجموع فعالیتهای حسینیه اعظم زنجان در ایام محرم الحرام، حول محور خدمات فرهنگی، اجتماعی، درمانی و جهادی انجام میگیرد.
وی افزود: حسینیه اعظم زنجان در تعداد نذورات قربانی بعد ذبح قربانی مسلمانان در حج ابراهیمی در مکه مکرمه، دومین قربانگاه در جهان اسلام و در فهرست میراث معنوی در جایگاه دهم کشور به ثبت رسیده است.
بیات در ادامه به اجرای برنامههای مختلف در طول سال به ویژه در ایام محرم الحرام در حسینیه اعظم زنجان اشاره کرد و گفت: حسینیه اعظم زنجان با داشتن چهار قرن، در قالب یک مجموعه فرهنگی مذهبی ابتدا از فضای ۵۰۰ مترمربع، امروز به بیش از ۲۲ هزار مترمربع توسعه یافته که هرساله میزبان محبان شیعیان اهل بیت (ع) است.
وی یآور شد: در طول سال حسینیه اعظم زنجان با برگزاری بیش از ۴۴۰ برنامه در بخشهای فرهنگی، مذهبی و مناسبتی مشغول خدمت رسانی به زائران و علاقمندان به مکتب اهل بیت (ع) است.
بیات در ادامه به فعالیت کمیتههای ۱۹گانه در ایام محرم الحرام و حرکت مردمی “یومالعباس” اشاره کرد و گفت: در حسینیه اعظم زنجان همواره درحوزههای مختلف از جمله بانک قرضالحسنه، ارائه خدمات درمانی، امور اقتصادی، جهادی اقدامات گستردهای صورت گرفته است؛ بخش قرضالحسنه بهصورت فعال در ارائه تسهیلات به نیازمندان، درمانگاه حسینیه اعظم با همکاری دانشگاه علوم پزشکی استان مشغول خدمت رسانی به عموم مردم است.
وی خاطرنشان کرد: مؤسسه مصباح حسینیه، در حوزههای اقتصادی، کشاورزی و صنعتی در زمینی به وسعت ۷۰ هکتار در جاده بیجار مشغول فعالیت بوده و در بحث گروه جهادی نیز این گروه های بهصورت مستمر، ماهانه خانوادههای بی بضاعت را زیر پوشش حمایتی خود تحت نظر حسینیه اعظم زنجان اداره میکند.
رئیس هیئت امنا با اشاره به آمادهسازی محرم، بیان کرد: جلسات ویژه محرم با حضور فعال اعضای کمیتهها از دو ماه پیش آغاز شد و برنامهریزی دقیقی برای برگزاری مراسمها صورت گرفت. مراسمهای عزاداری شبهای محرم با حضور سخنرانان برجسته و بهرهمندی از مداحان جوان برگزار شد. در دستهی یومالعباس نیز مردم از نقاط مختلف کشور حضور پرشوری داشتند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به ارائه آمار اقدامات صورتگرفته در ایام محرم پرداخت و گفت: از ابتدای محرم تا سیزدهم آن، تعداد ۱۲۴۵ رأس دام قربانی شده و ۱۲۵۳ رأس دام زنده نیز از سوی مردم جهت فروش و قربانی نیابتی تحویل داده شده است. در همین راستا، مبلغی بالغ بر ۶ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان برای قربانیهای نیابتی واریز و هزینه شده است.
از سوی دیگر، مجموع وجوه نقدی دریافتشده در این ایام به بیش از ۲۲ میلیارد تومان رسیده است. همچنین تعداد ۳۵ هزار بسته گوشت تبرکی تهیه و در مناطق مختلف توزیع شده است که نسبت به سال گذشته افزایش ۵۰ درصدی داشته است. این توزیع با برنامهریزی جغرافیایی در مناطقی نظیر اطراف حسینیه، بیسیم شوقی و روستاهای جاده فرودگاه انجام شد.
در زمینه اطعام عزاداران نیز بالغ بر ۲۵ هزار پرس غذای نذری طبخ و توزیع گردید. تعداد خادمین نیز نسبت به سال گذشته افزایش یافته و از ۳۰۰۰ نفر به ۳۵۰۰ نفر رسیده است.
حجتالاسلام بیات در بخش دیگری از سخنان خود، به ظرفیتهای فرهنگی موجود در حسینیه اشاره کرد و اظهار داشت: سالن اجتماعات حسینیه بهصورت کاملاً رایگان در اختیار هیئتها و گروههای فرهنگی قرار میگیرد تا بتوانند برنامههای مذهبی و فرهنگی خود را بدون محدودیت برگزار کنند. این فضا در طول سال میزبان نشستها، یادوارهها، محافل قرآنی، کلاسهای آموزشی و برنامههای مختلف مذهبی است.
وی همچنین با اشاره به روند توسعه فیزیکی حسینیه افزود: تاکنون بیش از ۸۰ ملک برای گسترش فضای حسینیه خریداری شده که این عدد همچنان رو به افزایش است. این اقدامات با هدف ارتقاء زیرساختها، توسعه خدماترسانی و فراهمسازی فضای مناسب برای حضور گسترده عزاداران صورت گرفته و همچنان در دستور کار هیئت امنا قرار دارد.
او در ادامه با اشاره به اهمیت حفظ امنیت و نظم، خاطرنشان کرد: با وجود برخی هشدارها و نگرانیها، مراسمهای محرم و دسته یومالعباس با شکوه و آرامش کامل برگزار شد و مردم با شور و عشق حسینی در صحنه حاضر بودند.
همچنین، به دیدار اعضای هیئت امنا و گروههای جهادی با ۱۲ خانواده از شهدای جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی در شهرستانهای ابهر، قیدار و ایجرود اشاره شد که به منظور دلجویی و تکریم خانواده شهدا انجام گرفت.
ثبت دیدگاه