پ
پ


حجت الاسلام  سرابی

کرامت نفس محوری ترین مسئله در اخلاق اسلامی است ( روز نوزدهم)

حجت الاسلام  سرابی گفت: کرامت نفس محوری ترین مسئله در اخلاق اسلامی است.

به گزارش روابط عمومی حسینیه اعظم زنجان، حجت الاسلام سرابی در روز نوزدهم ماه مبارک رمضان در جمع روزه داران زنجانی با اشاره به دانایی و لزوم یاد گرفتن علم اظهار کرد: ابوریحان بیرونی تمام عمر خود را برای کسب علم و دانش صرف کرد و در تلاش بود که بداند و بمیرد.

وی خاطر نشان کرد: ابوریحان بیرونی حتی برای یادگیری علوم و برای اینکه بتواند کتاب های هندی را بخواند، زبان سانسکریت را یاد گرفت.

حجت الاسلام سرابی با بیان اینکه ابوریحان بیرونی تا آخرین روز عمر خود بر این موضوع تاکید داشت که مسئله ای را یاد بگیرد و بمیرد، افزود: همه تلاش ابوریحان بیرونی خروج از عالم جاهلیت و کسب علم و دانش بود.

وی با اشاره به اینکه برخی از افراد نیز همه تلاش خود برای اینکه دنیا را زیرچتر خود بگیرند تلاش می کنند، اضافه کرد: امیدواریم همه ما روح بزرگ داشته باشیم.

این استاد حوزه علمیه روح کبیر و روح کریم را جدا از هم اعلام کرد و گفت: خیلی از افراد  در تاریخ از جمله نادرشاه روح کبیر داشتند، ولی روح کریم نداشتند.

وی با اشاره به اینکه امام علی (ع) روح کریم داشتند، اضافه کرد: ایشان تاکید داشتند، روح باید شرافتی داشته باشد که به گناهان از بالا نگاه کند.

حجت الاسلام سرابی با اشاره به اینکه کرامت نفس از موضوعات مورد تاکید امام علی (ع) بود، تصریح کرد: انسان باید به خود کرامت نفس بدهد و این محوری ترین مسئله در اخلاق اسلامی است.

وی با اشاره به سخنان امام علی (ع) خطاب به شیعیان در زمینه گناه نکردن افزود: انسان باید روح خود را طوری تربیت دهد که اصلا گناه کردن را در شان خود نبیند.

این استاد حوزه علمیه با تاکید بر بزرگ کردن روح اظهار داشت: اگر روح بزرگ شد؛ دیگر به انسان اجازه نمی دهد که شخص در هر مجلسی حضور داشته، غیبت کند و یا هر گناهی را انجام دهد.

وی با بیان اینکه تنها راه چاره که امیرالمونین (ع) یک هزار و 400 سال برای ما معین کرده اند، جان دادن و مقاومت است، گفت: ایشان فرمودند برای احقاق حق باید جنگ کرد.

حجت الاسلام سرابی با اشاره به برخی از زندگی های پستی که بعضی از انسان ها در پیش گرفته اند، اضافه کرد: برخی از افراد در دست گناه مرده اند، و این زندگی به هیچ دردی نمی خورد.

وی با اشاره به اینکه شهیدان زنده اند و در قرآن نیز به آن اشاره شده است؛ اضافه کرد: زنده کسی است که دستش را بستند، ولی دست از جنگ برنداشت، نه کسی که در زندگی به هر پستی و ذلتی تن می دهد.

این استاد حوزه علمیه با اشاره به اینکه باید روح آنقدر بزرگ باشد که گناه را هم کف ذلت بدانیم، تصریح کرد: اگر روح انسان بزرگوار باشد، همچون امام علی (ع) به همان افرادی که به او بدی کردند، کمک می کند.

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.