پ
پ
  • سخنرانی شب ششم محرم

تاریخ: ۱۴۰۴/۰۴/۱۰

موضوع: چه کارهایی ما را به امام نزدیک یا دور می‌کند؟

بسم‌الله الرحمن الرحیم. عرض تسلیت به مناسبت ایام سوگواری سیدالشهدا (ع).

امشب می‌خواهیم درباره‌ی این موضوع صحبت کنیم که چه کارهایی ما را به امام حسین (ع) نزدیک می‌کند و چه کارهایی باعث دوری ما می‌شود.

۱. اهمیت خانواده و حیات طیبه:

اولین نکته‌ای که باید به آن توجه کنیم، خانواده است. ما باید تلاش کنیم خانواده‌ی خود را به آن چیزی که خدا می‌خواهد نزدیک کنیم. حیات طیبه، یعنی زندگی پاک و پاکیزه داشتن، هم در خانواده و هم در جامعه.

۲. دوری از همنشینی با مردگان:

نکته‌ی مهم دیگر، دوری از همنشینی با مردگان است. منظور از مردگان فقط کسانی نیستند که از دنیا رفته‌اند، بلکه کسانی هستند که زنده‌اند ولی همنشینی با آن‌ها دل را می‌میراند. بعضی از انسان‌ها چهره‌ی آدمی دارند، اما قلب‌هایشان مانند حیوان است. آدمی که بی‌غیرت است، قلبش مانند خوک است. کسانی که راه هدایت را نمی‌دانند، زنده‌اند ولی در واقع مرده‌اند.

قرآن کریم در سوره‌ی انعام می‌فرماید: «از بین مردگان بعضی‌ها را برمی‌گزینیم و آن‌ها را زنده می‌کنیم.» کسی که نور قرآن و نور هدایت در قلبش نباشد، خداوند او را مرده می‌داند.

۳. اهمیت مهارت‌ها و زبان:

متأسفانه، چون یک مهارت را نداریم، نه در خانواده و نه در جامعه نمی‌توانیم به درستی عمل کنیم. امام علی (ع) می‌فرماید: «بیشتر خطاهای انسان از زبان است.» خداوند به پیامبر (ص) می‌فرماید که به بندگانش بگوید وقتی صحبت می‌کنند، به آن دقت کنند و زیباترین سخن را بگویند، نه فقط یک سخن زیبا.

زندگی یاد گرفتنی است، نه آموختنی. بیشتر دعواهای ما مثل گردوی خالی، بی‌مغز و بی‌ارزش هستند. رسول خدا (ص) می‌فرماید: «من از بی‌ثروتی شما نمی‌ترسم، بلکه از بی‌تدبیری شما می‌ترسم. شیطان بزرگ‌ترین دشمن شماست و زبان زیر سلطه‌ی اوست.»

۴. توجه به اعمال و استغفار:

بهترین آیه‌ی قرآن کدام است؟ رسول خدا (ص) می‌فرماید: آیه‌ی ۳۰ سوره‌ی شوری: «هر بلایی که بر سرتان می‌آید از عمل خودتان است.» بیشتر خطاهای ما از علت و معلولی ناشی می‌شوند. خصلت مؤمن این است که هر کار ساده‌ای را با بسم‌الله آغاز می‌کند. هرگز نگویید خدا من را حساب نمی‌کند.

امام سجاد (ع) می‌فرماید: وقتی کاری انجام نمی‌شود، دو کار انجام دهید: اول اینکه از همه‌ی کارهای کرده و نکرده‌ی خود استغفار کنید، و دوم اینکه سوره‌ی قدر را زیاد بخوانید. قبل از قیامت، این دنیا هم قفلش دست توست و هم کلیدش. گاهی اوقات به خاطر یک حرف، خدا یک نعمت را از تو می‌گیرد.

۵. دوری از رفتارهای ناپسند و گفتار نیکو:

چشم و ابرو بالا انداختن کار انسان‌های جهنمی است. اگر مشکلی هست، با صحبت کردن آن را حل کنید. اگر می‌خواهید زیبا خطاب شوید، شما هم زیبا خطاب کنید.

۶. جایگاه ایران و یمن در آخرالزمان:

در معرفی قرآن باید بگویم که گاهی برای فهم آیات آن باید زمان بگذرد. سوره‌ی محمد (ص) آیه‌ی ۳۸ می‌فرماید: «اگر اهل سخاوت نباشید، کسانی دیگر را می‌آوریم.» این کسان دیگر، اهل فارس و ایرانیان هستند. سوره‌ی جمعه می‌فرماید که پیامبر (ص) برای همه‌ی انسان‌ها، چه حاضر و چه آینده، مبعوث شده است.

جغرافیای آخرالزمان ایران و یمن است. یمن یکی از نشانه‌های مهم ظهور است. سوره‌ی مائده آیه‌ی ۵۴ می‌فرماید: «اگر به دین خود بازنگردید، خدا گروه دیگری را می‌آورد که هم خدا آن‌ها را دوست دارد و هم آن‌ها خدا را دوست دارند و پشتیبان خدا خواهند بود.»

۷. توصیه مقام معظم رهبری:

مقام معظم رهبری جزوه‌ای را معرفی کرده‌اند و توصیه کرده‌اند که ترک نشود: پروتکل‌های دانشجویان اسرائیلی.

۸. توسل به اهل بیت (ع):

یهودیان رو به پیامبر (ص) گفتند: «ما به تو ایمان می‌آوریم، ولی جبرئیل را دوست نداریم.» این مثل این است که شیطان به انسان سجده نکرد.

یکی از لقب‌های امام حسین (ع)، باب‌الحطه است. خداوند کل حساب و کتاب دنیا را به امام حسین (ع) داده است، اما مجلس خود امام حسین (ع) هم حساب و کتابی دارد. کسی که در مجلس امام حسین (ع) می‌نشیند، امام حسین (ع) خود دعا می‌کند، اما اگر دلش آرام نگیرد، به پدرشان امام علی (ع) نیز می‌گویند تا او را دعا کند.

والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.