پ
پ

میزان وجوهات نذری حسینیه اعظم زنجان اعلام شد

رئیس هیئت امنای حسینیه اعظم زنجان گفت: امسال مبلغی بالغ بر ۶ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان دربخش قربانی نیابتی واریز و در بخش وجوهات نقدی مبلغ بیش از ۲۲ میلیارد تومان جمع آوری شده است.

به گزارش خبرنگار روابط عمومی حسینیه اعظم حجت الاسلام محمدهادی بیات شامگاه امروز در نشست خبری که به میزبانی حسینیه اعظم زنجان، برگزار شد اظهار کرد: مجموع فعالیت‌های حسینیه اعظم زنجان در ایام محرم الحرام، حول محور خدمات فرهنگی، اجتماعی، درمانی و جهادی انجام می‌گیرد.

وی افزود: حسینیه اعظم زنجان در تعداد نذورات قربانی بعد ذبح قربانی مسلمانان در حج ابراهیمی در مکه مکرمه، دومین قربانگاه در جهان اسلام و در فهرست میراث معنوی در جایگاه دهم کشور به ثبت رسیده است.

بیات در ادامه به اجرای برنامه‌های مختلف در طول سال به ویژه در ایام محرم الحرام در حسینیه اعظم زنجان اشاره کرد و گفت: حسینیه اعظم زنجان با داشتن چهار قرن، در قالب یک مجموعه فرهنگی مذهبی ابتدا از فضای ۵۰۰ مترمربع، امروز به بیش از ۲۲ هزار مترمربع توسعه یافته که هرساله میزبان محبان شیعیان اهل بیت (ع) است.

وی یآور شد: در طول سال حسینیه اعظم زنجان با برگزاری بیش از ۴۴۰ برنامه در بخش‌های فرهنگی، مذهبی و مناسبتی مشغول خدمت رسانی به زائران و علاقمندان به مکتب اهل بیت (ع) است.

بیات در ادامه به فعالیت کمیته‌های ۱۹گانه در ایام محرم الحرام و حرکت مردمی “یوم‌العباس” اشاره کرد و گفت: در حسینیه اعظم زنجان همواره درحوزه‌های مختلف از جمله بانک قرض‌الحسنه، ارائه خدمات درمانی، امور اقتصادی، جهادی اقدامات گسترده‌ای صورت گرفته است؛ بخش قرض‌الحسنه به‌صورت فعال در ارائه تسهیلات به نیازمندان، درمانگاه حسینیه اعظم با همکاری دانشگاه علوم پزشکی استان مشغول خدمت رسانی به عموم مردم است.

وی خاطرنشان کرد: مؤسسه مصباح حسینیه، در حوزه‌های اقتصادی، کشاورزی و صنعتی در زمینی به وسعت ۷۰ هکتار در جاده بیجار مشغول فعالیت بوده و در بحث گروه جهادی نیز این گروه های به‌صورت مستمر، ماهانه خانواده‌های بی بضاعت را زیر پوشش حمایتی خود تحت نظر حسینیه اعظم زنجان اداره می‌کند.

رئیس هیئت امنا حسینیه اعظم زنجان افزود: امسال از ابتدای محرم الحرام تا روز سیزدهم، ۱۲۴۵ رأس دام درحسینیه اعظم قربانی شده و ۱۷۵۳ رأس دام زنده نیز از سوی مردم جهت فروش و قربانی نیابتی تحویل کشتارگاه حسینیه داده شده است.

بیات همچنین به میزان نزورات جمع آوری شده در ایام محرم الحرام در حسینیه اعظم زنجان اشاره کرد و گفت: مبلغی بالغ بر ۶ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان برای قربانی‌های نیابتی واریز و در بخش وجوهات نقدی مبلغ بیش از ۲۲ میلیارد تومان جمع آوری شده است.

این مسول خاطرنشان کرد: تعداد ۳۵ هزار بسته گوشت تبرکی تهیه و در مناطق مختلف و کم برخوردار استان توزیع شده که نسبت به سال گذشته با رشد ۵۰ درصدی مواجه بودیم؛ در بخش اطعام عزاداران بالغ بر ۲۵ هزار پرس غذای نذری طبخ و توزیع شد.

حجت‌الاسلام بیات به تعداد خادمین فعال در مجموعه حسینیه اعظم زنجان اشاره کرد و گفت: افراد حاضر در حسینیه اعظم زنجان که در قالب خادم افتخار مشغول فعالیت هستند بیش از ۳۰۰۰ داوطلب هستند که نسبت به سال گذشته با رشد قابل توجهی مواجه بودیم.

این مسول خاطرنشان کرد: ظرفیت‌های فرهنگی موجود در حسینیه اعظم با برگزاری و مشارکت هیئت‌ها و گروه‌های فرهنگی انجام می‌گیرد تا این مجموعه‌ها بتوانند برنامه‌های مذهبی و فرهنگی خود را بدون محدودیت و رایگان در این مرکز برگزار کنند که می‌توان به برنامه‌های چون نشست‌ها، یادواره‌ها، محافل قرآنی، کلاس‌های آموزشی و … اشاره کرد.

بیات با اشاره به روند توسعه فیزیکی حسینیه اشاره کرد و افزود: تاکنون بیش از ۸۰ ملک برای گسترش فضای فیزیکی حسینیه خریداری شده که این عدد همچنان رو به افزایش است که با هدف ارتقاء زیرساخت‌ها، توسعه خدمات‌رسانی و فراهم‌سازی فضای مناسب برای حضور گسترده عزاداران صورت گرفته است.

وی خاطرنشان کرد: با وجود برخی هشدارها و نگرانی‌ها، مراسم عزاداری محرم الحرام و دسته “یوم‌العباس” با شکوه و آرامش کامل برگزار که با حضور همگانی که آراسته به شور و عشق حسینی بود از سراسر کشور همراه بود.

بیات یادآورشد: اعضای هیئت امنا حسینیه اعظم زنجان به همراه گروه‌های جهادی با ۱۲ خانواده از شهدای جنگ تحمیلی که بدست رژیم صهیونیستی به شهادت رسیده بودند در شهرستان‌های ابهر، قیدار و ایجرود دیدار و تکریم خانواده شهدا انجام گرفت.
در ادامه این جلسه، مدیر روابط عمومی حسینیه اعظم زنجان گفت: حسینیه تنها یک مکان نیست؛ بلکه شاخصی از قرب و اخلاص در ذهن مردم است که با دل‌های شکسته نذورات خود را برای اجابت دعاهایشان به خانه اهل‌بیت (ع) تقدیم می‌کنند.

محتبی شهامی افزود: جایگاه معنوی حسبنیه اعظم که در اذهان عمومی شکل گرفته است این مکان را به قربانگاه حاجات و محل اجابت دعاها بدل کرده و این ظرفیت بی‌نظیر معنوی، مهم‌ترین سرمایه این مکان مقدس است.

در ادامه جلسه اعضای هیئت امنای حسینیه اعظم با طرح برنامه‌ریزی برای استفاده از زمین‌های وقفی در منطقه گلشهر و مشهد مقدس تحت نظارت حسینیه مورد بحث و بررسی قرار دادند.

در این جلسه گزارشی درباره زمین‌های در اختیار حسینیه ارائه شد که می‌توان به زمین ۱۱ هزار مترمربعی واقع در میدان امام حسن (ع) گلشهر و زمین ۱۱۰۰ مترمربعی در خیابان امام رضای ۱۶ مشهد اشاره شد که در دستور کار هیئت امنای جدید حسینیه قرار دارد که با رایزنی‌ اداره کل اوقاف و امور خیریه استان تکلیف وضعیت حقوقی این املاک آغاز شده است.

یکی از طرح‌های پیشنهادی مطرح‌شده، ساخت مهمانسرا در مشهد مقدس ویژه هیات مذهبی بوده که با مشارکت یا تحت نظارت حسینیه اعظم اجرا شود.

همچنین زمین گلشهر نیز با توجه به افزایش چشم‌گیر هزینه‌های ساخت و ظرفیت ۶ طبقه‌ای آن، اجرای پروژه‌ای با این ابعاد نیازمند سرمایه‌گذاری گسترده است که در حال حاضر خارج از توان مالی حسینیه بوده بر این اساس، از بخش‌های خصوصی دعوت شده تا طرح‌های پیشنهادی خود برای ایجاد مرکز فرهنگی- و تجاری را ارائه دهند که تصمیم‌گیری نهایی درباره این پروژه در سال ۱۴۰۴ صورت خواهد گرفت.

 

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.