حلواي متبرك در حسينيه اعظم زنجان
با آمدن محرم شهر زنجان رنگ و بوی حسینی می گیرد همه ارادتمندان آن حضرت به هر طریق می خواهند عشق و ارادت خود را به اباعبدا… نشان دهند یکی با سیاه پوشیدن ، دیگری با کمک به هم نوع و ديگري با پخت غذاي نذری.
آیین نذری دادن به عزاداران امام حسین(ع) سنتی دیرینه و پسندیده در زنجان است كه شب و روز تاسوعا و عاشورا به اوج خود می رسد.
لازم به ذكر است كه طبخ حلوا در حسينيه اعظم زنجان سابقه اي بيش از 28 سال دارد كه عزاداران از نخستین روزهای ماه محرم اقدامات اولیه طبخ حلوا را آغاز می کنند.
مسئول طبخ حلواي حسينيه اعظم زنجان از توزيع 6 هزار بسته حلوا بين عزاداران اين مسجد در روز عاشورا خبر داد.
مرتضی رهروي با اشاره به اينكه هر ساله سیل مشتاقانه زیادی به جمع تهیه کنند گان این حلوا می پیوند تا از فیو ضات معنوی آن بهره ببرد،افزود: امسال 120 نفر از خادمين براي درست كردن آرد ، طبخ و بسته بندي حلوا مشاركت داشتند.
وي بيان كرد: در طبخ اين حلوا 280 كيلوگرم آرد،55 كيلوگرم روغن نباتي،45 كيلوگرم روغن حيواني ، 500 كيلوگرم شكر ،40 مثقال زعفران و 12 كيلوگرم گلاب استفاده شده است.
آنچه که در پخت این حلوا شور معنوی و عاشورایی را بیشتر می کند ذکر صلوات و فریاد یا حسین است.
اما کسانی که با این رسم نیکو آشنا هستند آرزو دارند حتی شده ذره ای از این حلوای متبرک را به همراه خانواده بچشند.
گفتني است اين حلوا با نذورات نقدي و غيرنقدي عزاداران حسينيه طبخ مي شود.
ثبت دیدگاه