پ
پ


امام جمعه زنجان گفت: محاسبه بعد از اعتكاف، در اعمال انسان مشهود است و انسان معتكف واقعی، پس از گذراندن زمان اعتكاف، روح و جسمش سرشار از معنويت بوده و گناه در كام او تلخ‌تر از هميشه است.

alt

 

 

 

 

به گزارش روابط عمومی حسینیه اعظم به نقل از خبرگزاری ایسنا، حجت‌الاسلام و المسلمین “علی خاتمی” عصر روز گذشته در همايش بزرگ معتكفان زنجانی اظهار کرد: امروزه غوغای زندگی ماشينی، دلبستگی انسان را به دنيا افزايش داده و هر فردی در اين هياهو، پس از مدتی نياز به رسوب‌زدايی و بازگشت به حالت پاكی را دارد.

 

وی، انسان ماشينی را همانند حوض آبی دانست كه برای مدت طولانی در معرض تابش نور قرار گرفته است و ابراز كرد: خاصيت آب زلال، جمع شدن رسوباتی در كف ظرف در مدت طولانی است و گاهی تابش مستقيم نور آفتاب باعث كدر شدن آب می‌شود، در اين زمان است كه نياز به پاكسازی و رسوب‌زدايی آب ديده می‌شود.

 

نماينده ولی‌فقيه در استان زنجان افزود: غرق شدن در دلبستگی‌های زندگی دنيوی، مخصوصاً به دليل ماشينی شدن زندگی انسان، به تدريج لايه‌هايی از مانع را بر دل انسان می‌نشاند كه در مقابل زلال معنويت وجودی، حجاب شده و انسان را از پرداختن به حقيقت باز می‌دارد.

 

حجت‌الاسلام و المسلمين خاتمی با اشاره به اين كه خداوند متعال با علم به خاصيت دل انسان، فرصت‌هايی را برای بازگشت به خود برای او قرار داده است، اظهار كرد: خداوند سبحان فرصت‌های را برای كنار زدن لايه‌های حجابی قلب بر معنويت در اختيار انسان قرار داده است تا انسان بتواند عمق جان خود را پاكسازی كند.

 

امام جمعه زنجان تصريح كرد: جمعه‌ها به عنوان «سيدالایّام» روزهايی برای پاكسازی روح و جام انسان از آلودگی‌ها بوده و ثواب هر كاری برای او در اين روز مضاعف قرار داده شده است، البته گاهی متأسفانه انسان جمعه‌ها را زمانی برای جبران كسر خواب و مسابقه دنيا قرار می‌دهند و از فيوضات اين روز محروم می‌شود.

 

وی خاطرنشان كرد: ماه مبارك رمضان و سه روز اعتكاف، از جمله فرصت‌هايی برای دل بريدن از دنيا و پناه بردن به خانه خداوند متعال كه هيچ پناهگاهی مطمئن‌تر از آن نيست، هستند و انسانی كه از اين فضا بيرون می‌آيد بايد خود را محاسبه كند كه چه ميزان از رذايل اخلاقی در او از بين رفته و چه ميزان از فضايل اخلاقی در آن به وجود آمده است.

 

نماينده ولی‌فقيه در استان زنجان ادامه داد: محاسبه بعد از اعتكاف در اعمال انسان مشهود است و انسان معتكف واقعی، پس از گذراندن زمان اعتكاف، روح و جسمش سرشار از معنويت بوده و گناه در كام او تلخ‌تر از هميشه است.

 

حجت‌الاسلام و المسلمين خاتمی با تأكيد بر اينكه اعتكاف با تمام زيبايی‌هايش، دارای آفت‌هايی مهم هست، يادآور شد: همراه داشتن تلفن همراه، جوان بودن جمعيت معتكف و حضور دانش‌آموزان زير 15 سال، از جمله آفت‌های اعتكاف هستند.

 

امام جمعه زنجان تأكيد كرد: عبادت با هدف حاجت گرفتن در اعتكاف، يكی از آفت‌های اين مراسم معنوی بوده و معتكفين بايد بدانند اصل عبادت، لذت بردن از خود عبادت است و حاجت گرفتن نيز در لا‌به‌لای انجام عبادت مطرح می‌شود.

 

وی توصيه‌هايی به معتكفان زنجانی ارائه كرد و گفت: رعايت بهداشت عمومی، قرائت ادعيه همراه با ترجمه آن، برنامه جمعی برای ايجاد نظم در مسجد، رعايت سكوت به تمام معنا، قرائت قرآن جمعی به مدت سه ساعت در روز و حضور قلب در هنگام دعا خواندن، از جمله اعمالی است كه می‌توان در دوران اعتكاف رعايت كرد.

 

نماينده ولی‌فقيه در استان زنجان يادآور شد: كرامت خداوند كه در دعای ماه رجب نيز بر آن تأكيد فراوان شده است و اقتضا می‌كند كه مهم‌ترين مسئله كه عافيت در دين و دنيا است و همچنين عزت اسلام و سربلند مسلمين و ظهور دولت يار، در اين ماه مبارك و مراسم معنوی اعتكاف از خداوند متعال خواسته شود.

به نقل از:خبرگزاری ایسنا زنجان

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.