شب اول از مراسم فاطمیه دوم با سخنرانی آیت الله حسینی زنجانی برگزار شد که گزیده هایی از مطالب ارائه شده توسط ایشان در این سخنرانی را بشرح ذیل تقدیم مینماییم.
امام صادق عليه السلام:
من عرف فاطمه حق معرفتها فقد ادرك ليله القدر و انما سميت[ فاطمه] فاطمه لان الخلق فطموا عن معرفتها
هر آن كس كه فاطمه را آن گونه كه بايد بشناسد, ليله القدر را درك كرده, و فاطمه را از آن رو فاطمه گفته اند كه مردم از شناخت او عاجزند.
در روایات اهل بیت علیهم السلام به عظمت مقام فاطمه(س) زیاد بیان شده است.
خود امام زمان عج نیز فرموده که الگوی من فاطمه است.
و این حکایت از آن دارد که مقام صدیقه ی طاهره (س)خیلی عظیم است و ما باید سعی کنیم از ابعاد زندگانی ایشان بعنوان الگو اخذ کنیم.
خود صدیقه طاهره(س) چنین میفرماید:
ا: إنَّ السَّعيدَ كُلَّ السَّعيدِ حَقَّ السَّعيدِ مَن اَحَبَّ عَلِيّاً في حَياتِهِ و بَعدَ مَوتِهِ؛
سعادتمند حقيقى كسى است كه على را در حيات او و پس از رحلتش دوست بدارد
حکمتنامه پیامبر اعظم(ص): ح 1627
نکته ی اول در زندگانی ایشان معرفت امام است.
شناخت داریم تا شناخت در احادیث گفته اگر شناخت بصورت عارفا بحقه باشد.
یکی از شاخصه های زندگی حضرت صدیقه طاهره معرفت الامام است.معرفت الامام یعنی راه شناسی. از کدامین راه باید برویم که مورد رضایت ذات اقدس الهی باشیم . لذا امام حسن عسگری در حدیثی فرموده اند که: نَحْنُ حُجَجُ اللّهِ عَلى خَلْقِهِ وَ فاطمةُ حُجةٌ عَلیَنا. ما حجّتها و برگزیدگان خدا بر آفریدگانش مىباشیم، و فاطمه، حجّت راستین و پُرشكوه خدا بر ما مىباشد.
در مسئله امامت هم که تاکید شده مبنی بر این است که راه امام را بشناسیم و کسی که مسیر را به ما نشان می دهد چه کسی است جز امام؟
اما به این حدیث بیشتر بپردازیم” من عرف فاطمه حق معرفتها فقد ادرك ليله القدر و انما سميت[ فاطمه] فاطمه لان الخلق فطموا عن معرفتها)
ثبت دیدگاه