عقد اخوت و برادری؛ الزامات و ضرورتها
نظر به تأکیدات صریح مقام معظم رهبری بر حفظ روحیه وحدت و همدلی در جامعه، عید سعید غدیر فرصت مناسبی است تا با احیای سنت بسیار ارزشمند عقد اخوت در میان تمامی اقشار جامعه، ضمن رونق بخشیدن به مراسم عید گرانقدر غدیر و تحکیم بنیان ولایتمداری، مقدمه اجتماعی آرامش بخش و مناسبی برای انتخابات سال جاری فراهم آید، و خاطره بسیاری از تشنجها و تفرقههای برآمده از فتنههای سیاسی از ذهنها و دلها زدوده شود. طبیعی است حفظ حدود و مرزها با آنان که از دایره نظام خارج شدهاند خود لازمه حفظ وحدت و برادری است.
مراسم عقد اخوت در تمامی موقعیتهای اجتماعی مانند مساجد، باشگاههای ورزشی و… بویژه در جشنهای غدیر قابل برگزاری خواهد بود؛ و با توزیع آیین نامه اجرای عقد اخوت در سطح گسترده آموزشهای لازم ارائه خواهد شد. گروههای مختلف اجتماعی و انواع رفقا و رقبا میتوانند با شرکت در این مراسم و اجرای عقد اخوت سطح همدلی را در جامعه افزایش دهند.
امید است با این حرکت خودجوش و مردمی بتوانیم ضمن ایجاد فضای مهربانی و همدلی در میان آحاد جامعه، موجبات حفظ هرچه بیشتر وحدت در لایههای سیاسی جامعه نیز فراهم آید و در سالهای بعد نیز عید سعید غدیر میعادگاه وحدت در امت اسلامی قرار گیرد.
* ضرورت پیشنهاد طرح عقد اخوت و برادری
در سالهای اخیر، مباحث سیاسی و اجتماعی عالمان و متفکران و سیاسیون جامعه ایران، از محدوده حوزههای کارشناسی خارج و به عرصه تحولات سیاسی و میدان قضاوتهای عجولانه مردم عادی گام نهاده و تنزل نموده است. دشمنان اسلام و انقلاب که در اندیشه براندازی اصل نظام بودند، تضارب آراء سیاسیون را به عنوان اختلاف و تشتت و تفرقه ملت و مسئولین در اصول سیاست داخلی و خارجی مطرح کرده و با ایجاد تفرقه و پراکندگی به ستیز با اتحاد و همبستگی موجود در نظام مقدس جمهوری اسلامی برخاستهاند.
اما عالمان متعهد و مرزبانان راستین حریم ولایت با استعانت از آبشخور فرهنگی غدیر، در اندیشه نزدیک کردن آرا و نظرات آحاد مردم و تمسک به مشترکات اصولی موجود در شجره طیبه ولایت و رهبری، پیشنهاد طرح اخوت و برادری را در روز عید سعید غدیر خم ؛ ارائه و امیدوارند که با توسل و چنگ انداختن به ریسمان مستحکم ولایت و تبعیت از سیره پیامبر (ص) بتوان شاهد ایجاد اتحاد و همبستگی ملی در بین آحاد مردم بویژه نخبگان جامعه اسلامی بود. در این میان تمسک به چراغ هدایتی که حضرت امام خمینی (ره) در پیش پای انقلاب نهاده ضمن پرداختن به دغدغههای حضرت ایشان، اهداف و راهکارهای حصول آن را نیز در دستور کار قرار داده است.
* اهداف
1. اطاعت از فرامین رهبری معظم و پیگیری دغدغههای ایشان در ایجاد فضای همدلی، برادری
2. احیاء سنت حسنه صیغه اخوت پیامبر اسلام
3. توجه بیشتر به روز عید غدیر به عنوان بزرگترین عید مسلمین
4. احیاء روحیه برادری و ایثارگری و نزدیک شدن دلها به یکدیگر
5. رفع کدورت های ناشی از رقابتهای گوناگون سیاسی و غیر سیاسی در کشور
6. احیاء روحیه وحدت ملی اقوام و گروهها در کشور و ارتقاء سطح همبستگی ملی و امنیت اجتماعی.
7. اهتمام بیش از پیش به خودسازی و تعمیق اخلاق و ارزشهای معنوی در زندگی خود و جامعه پیرامون
8. باورداشت و تعمیم سعه صدر و پذیرش و تحمل اختلاف سلیقهها و دفاع از آزادی اندیشه و حمایت از تشکلهای سیاسی و فرهنگی که در اصول و مبانی مورد اعتماد امت و جامعه اسلامیاند.
9. ایجاد هوشیاری در ملت و جناحهای مختلف سیاسی کشور با تکیه بر وحدت و برادری و روشن شدن نقش وسوسه و تفرقه انگیزان و تذکر دائمی به کارگزاران نظام اسلامی و عموم مردم در این رابطه
10. ایجاد انگیزه درحفظ مواضع اصولی و دفاع از ارزشهای منطقی غیر قابل خدشه در توجه به وحدت فراگیر
11. تلاش همه جانبه برای یافتن نقاط مشترک بیشتر و کاستن از اختلاف آراء در مبانی و اصول
12. پرهیز جدی از به میان کشیدن پای عوام در اختلافات و ایجاد انگیزه وحدت و برادری در میان روشنفکران
13. احیاء فرهنگ توحیدی و وحدت گرایی در جامعه اسلامی ایران و احیای سمبلها و عوامل و مظاهر وحدت
14. آگاهی بخشیدن به آحاد امت اسلامی برای دریافت تصویری روشن از نتیجه برادری و اخوت بعنوان یک فریضه اعتقادی و تائیر گذار در حل بحرانهای سیاسی و اجتماعی
15. جهاد و تلاش برای فراگیر شدن نهضت اخوت و برادری در ایران و جهان اسلام بر اساس ترویج روحیه خود باوری و نفی غربزدگی
16. ترویج و تبلیغ فرهنگ اخوت و برادری برای تضمین موفقیت طرحهای متعالی نظام مقدس جمهوری اسلامی
ثبت دیدگاه